2017-08-30 08:52:25• hírek • Szatmar.ro

Idén is ünnepeltek a hazatérők Nagykolcson

Az elmúlt évhez hasonlóan a nagykolcsiak idén is nagyon várták a ,,Hazatérés Vasárnapját"! Ez az a nap, mikor a Nagykolcsról elszármazottak újra együtt lehetnek rokonaikkal, barátaikkal.

A református templomban megtartott idei ünnepi istentiszteleten Mihály Lehel újonnan megválasztott szamoskrassói lelkipásztor hirdette az igét, Jézusnak a tékozló fiúról szóló példázata alapján.

Az ifjak műsora mintegy válaszul szolgált a hallott igére és annak magyarázatára. A fiatalok üzenete már az első dalban megfogalmazódott: ,,Jöjj a messzi tájról, oh jöjj haza". A versek és énekek arról az útról szóltak, melyet az otthontól távol lévő ember tesz meg. Néha a kíváncsiság, néha a jobb kereseti lehetőség, a jobb megélhetés reménye az, mely hajtja az embert, de egy biztos: ha egy ünnep közeleg, máris hiányzik az otthon melege, a családtagok és barátok közelsége. Ilyenkor jó együtt lenni, felidézni a régi emlékeket és a megtett útról beszélgetni.

Így volt ez a hazatérés napi műsor után is: az ünnepi istentiszteletet szeretetvendégség követte a helyi kultúrotthonban, ahol a gyülekezet tagjai régen látott szeretteikkel tölthettek el egy kis időt. Reméljük jövőre is sokan eljönnek majd és szívükbe vésik az ünnepi műsor során elhangzott ének sorait:,,Ne feledd, a rokon s barát vár: a hazatérés napján szeretettel várunk Rád, a templom harangja ha csendül, az Úrnak adj hálát, hisz ő segített téged utadon át."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: